Šiose sėklose yra B1, B2, B3 vitaminų ir žmogaus organizmui būtinų mineralų: kalcio, kalio, cinko, geležies ir kt. Jų sudėtyje taip pat yra Omega-3 ir Omega-6 riebalų rūgščių, kurios yra labai svarbios organizmui, nes jose yra fosfatų, lecitino, reguliuojančio cholesterolio kiekį kraujyje, taip pat vitamino E, kuris lėtina senėjimo procesą ir padeda užkirsti kelią cukriniam diabetui bei širdies ligoms.
Čija sėklų nauda:
- Labai maistingos - turi daugiau maistinių medžiagų nei daugumai vaisių, daržovių, sėklų ir grūdų;
- Sugeria 9-12 kartų daugiau vandens nei pati sveria, tad jų suvalgius, organizmas visa laiką bus prisotintas vandens;
- Stabilizuoja cholesterolio kiekį organizme;
- Stabilizuoja cukrų kraujyje;
- Lengvai virškinamos net jei praryjamos nekramtytos;
- Atlieka žarnyno valymo funkcija;
- Gerina susikaupimą ir koncentraciją;
- Suteikia energijos ir ištvermės;
- Pagerina širdies ir kraujagyslių būklę;
- Puikus maistas norintiems sulieknėti;
- Padeda organizmui ir kūnui atsigauti bei sustiprėti;
Kaip vartoti?
Šios sėklos yra labai lengvai virškinamos jų nebūtina sumalti ar mirkyti, todėl jos puikiai tinka naudoti tiesiai beriant ant patiekalo. Čija sėklų skonis yra neutralus, todėl jos gali būti panaudotos daugelyje patiekalų - puikai tiks padažuose, kokteiliuose, pudinguose ar tiesiog ant salotų ar duonos. Neutralus jų skonis nepakeis patiekalo skonio, tačiau pridės organizmui daug būtinų maistingų medžiagų!